DOBRODOŠLI v Mednarodnem centru za kardiovaskularne bolezni

MC Medicor  
Izola - Slovenija

         

Domov

Lokacija

Oprema

Rezultati

CCSVI

Osebje

OBVESTILA Čakalna doba in naročanje Klinične poti
  Kazalniki kakovosti  

MC MEDICOR je tretji center za kardiovaskularne bolezni v Republiki Sloveniji. Nahaja se ob splošni bolnišnici, na hribu v bližini Izole.

 Pod svojim okriljem združuje oddelek za kardiologijo, oddelek za kardiovaskularno kirurgijo,  oddelek za diagnostiko in zdravljenje nevrovaskularnih bolezni in znanstveno-raziskovalni oddelek.

Specialistične ambulante se nahajajo v Ljubljani, Kotnikova 5 in v Portorožu, Hotel Neptun, Obala 33.  Upravno administrativni center družbe MC Medicor d.d. je v  Ljubljani, Tbilisijska ulica 81.

               

 Tel: +386 5 662 55 15
 
Fax: +386 5 662 55 56
 
Email za zdravstvene namene:
 
mcmedicor@siol.net
 Email za poslovne namene: 
 
mcmedicor@mcmedicor.si

Predsednica Uprave:
Prof. Marjeta ZORC, MD, Ph.D.

Mednarodni center za kardiovaskularne bolezni - MC Medicor

Polje 40, 6310 Izola
Slovenija


 

 

V januarju pred dvema letoma smo polni optimizma in načrtov zrli v prihodnost, prihodnost, ki se je zdela uspešna, prežeta z energijo in idejami, ki bodo ugledale luč sveta.

Znanstveno raziskovalno delo je dobilo poseben polet, zdravljenje bolezni na mnogih področjih medicine je napredovalo in številni bolniki so spet videli smisel življenja. Radost v srcih je pomenila napredek in upanje.

 Upanje se je razblinilo, ko je tiho iz daljne Kitajske prišel zločesti ubijalski virus Korona. Epidemija se je razširila bliskovito v deželah stare celine, a ne samo to, prišla je v Severno in Južno Ameriko, skratka povsod.

Nenadoma se je spremenilo življenje, postalo je borba proti nevidnemu sovražniku, ubijalcu, ki ne vidi milosti. Odhajali so številni, ki bi lahko še živeli ustvarjalno življenje, odhajala je starejša generacija, ki bi lahko prenašala znanje naslednikom, odhajali so tudi mlajši.

Epidemija, ki je nismo poznali je borba z nevidnim sovražnikom, ki je bil prisoten povsod.

Ko se je v začetku letošnjega leta, po dolgih mesecih skrbi pokazala iskra upanja, da smo na dobri poti, da premagujemo bolezen COVID-19, ki ostaja med nami, je prišel nerazumljivi črni dan 24. februar, napad Ruskih vojaških enot na neodvisno in samostojno državo Ukrajino.

 Svet je zastal, zgrožen od vojne vihre, ki uničuje življenja, ki uničuje mesta in ki lahko spremeni svet.

Milijoni ljudi bežijo v trpljenju, milijoni so ostali brez varnega zavetja doma, umirajo otroci, bombe rušijo porodnišnice, krutost ne izbira sredstev.

 Vsak od nas si želi, da se ta nerazumljiva grozota preneha takoj,
zato je potrebno, da pomagamo tudi z razširjanjem pozitivnih misli in želja, z vplivom, ki lahko preseže meje držav in s prošnjami za mir, za sožitje med narodi, za to, da bo na tem planetu življenje vredno življenja.

 Dr. Urška Bačovnik nam je pokazala kako naj žene stopimo skupaj v prošnji za mir na tem svetu, za mir, povezanost in sožitje.

 

Verjamem, da vsakdo od nas lahko pripomore z dobrimi deli, mislimi in humanim odnosom do vseh, ki bežijo, da se zaustavi krutost brez meja.

Metka Zorc

 

 

 

MC MEDICOR - Mednarodni center za kardiovaskularne bolezni je bil ustanovljen z namenom zagotavljanja najkakovostnejšega zdravljenja kardiovaskularnih bolezni s pomočjo najnovejše tehnologije.

Uspešno in učinkovito zdravljenje bolnikov iz Slovenije, s področja Mediterana in Evrope zagotavlja odlična, v svetovne merilu priznana skupina strokovnjakov s področja medicine in kirurgije. Center se nahaja v osrčju Slovenske obale - v Izoli, ki je poznana po izjemni lokaciji na področju Mediterana, sijajni klimi, izjemnimi možnostmi in namestitvijo za bolnike.

Center je bil ustanovljen z namenom trajnega delovanja ter promoviranja najboljših diagnostičnih postopkov in zdravljanja kardiovaskularnih bolezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVOSTI - Cvetna nedelja


16.12.2022 

 

MEDNARODNI SIMPOZIJ KARDIOVASKULARNE BOLEZNI
MC MEDICOR

 Program

 

08.11.2022

 

PREMS 2022 - Izkušnje pacientov z obravnavo v bolnišnici


 

17.12.2021

 

 

MEDNARODNI SIMPOZIJ KARDIOVASKULARNE BOLEZNI

MC MEDICOR

 Program

09.11.2021

 

PREMS 2021 - Izkušnje pacientov z obravnavo v bolnišnici

 

 

 

20.03.2020

Nujno obvestilo vsem našim pacientom

 

16.03.2020

Navodilo za bolnike

 

 

 

 

 

 

Naročanje na pregled:

medicor-narocanje@siol.net

 

 

 


 

 

Obiskovalci

 

 


 


 

 

 

                                 


 
This site maintained by the Computer Center
of the International Center for Cardiovascular Diseases

 

 mcmedicor@siol.net


DOMOV Lokacija Oprema Rezultati CCSVI Osebje Čakalna in naročanje Klinične poti
  form