DOBRODOŠLI v Mednarodnem centru za kardiovaskularne bolezni

MC Medicor  
Izola - Slovenija

         

Domov

Lokacija

Oprema

Rezultati

CCSVI

Osebje

KORONAVIRUS - POMEMBNA OBVESTILA Čakalna doba in naročanje Klinične poti
  Kazalniki kakovosti  


 

 

 

NUJNO OBVESTILO VSEM NAŠIM PACIENTOM - 20.03.2020

 

Obvestilo vsem našim pacientom, ki se zdravijo v ustanovi MC Medicor Slovenija in v ustanovi Medicor – ambulante v Ljubljani.

 

Spoštovani in dragi bolniki,

 

Nevarnost o kateri vas opozarjamo, še vedno traja.

Zaradi skrbi za vaše zdravje smo se odločili, da bomo zdravili le tiste bolnike, ki nujno urgentno potrebujejo naše zdravljenje. Vsem ostalim bomo nudili konzultacije po telefonu odnosno na elektronski naslov.

Glede na dejstvo, da v državi primanjkuje prepotrebne medicinske opreme in so tako ogroženi zdravniki, celotno medicinsko osebje in tudi vi kot uporabniki vas prosim, da skrbite zase in za člane vaših družin. Po vseh podatkih, ki so nam na voljo iz tujine, je najpomembnejša IZOLACIJA.

Tudi gibanje v skupinah je prepovedano in potrebno je, da vsa navodila Vlade republike Slovenije upoštevamo natančno in odgovorno.

 

Države, ki so do sedaj upoštevale vsa navodila in poskrbele za državljane so predvsem Južna Koreja, Singapur, Tajvan. S pomočjo razumevanja vseh državljanov so zmanjšali obolenja. Potrebno je da vse, ki zbolite,  takoj evidentiramo, da takoj pokličete ambulanto lečečega zdravnika in da se oglasite na vstopnih točkah, kjer lahko opravite testiranje. Priporočljivo je, da se zadržujete v trgovinah čim krajši čas. Vsi, ki ste starejši, ostanite doma, organizirajte si življenje tako, da vam hrano in najnujnejše potrebščine prinesejo mlajši vendar ne v stanovanje temveč do vrat.

Zelo koristno je tudi, da razkužite obuvala, odnosno jih pustite pred vhodnimi vrati.

Skupno s kolegi smo se odločili, da zaradi varnosti vse bolnike, ki jih bomo zdravili, bodisi v ambulanti bodisi v ustanovi, kjer izvajamo hospitalno dejavnost v Izoli, predhodno testirali pred sprejemom na poseg.

Prosimo vas, da to razumete saj je izjemno nevarno, da izvajamo operativna zdravljenja, ki so zahtevna in ob katerih je infekt s Korona virusom gotovo smrtonosen.

Ko nam bo znano več podatkov o zdravljenju bolezni, vas bom o vsem sproti obveščala, prav tako tudi o možnostih terapije.

 

ZAENKRAT PA VELJA ŽE OBJAVLJENO NAVODILO

 

OSTANITE DOMA    !!!!

 

Prejmite lepe pozdrave,

Mislim na vas

 

vaša                                                             

 

Prof. dr. Metka Zorc, dr.med., FESC,

          specialistka kardiologije in vaskularne medicine

 

 

 

NAVODILO ZA BOLNIKE - 16.03.2020

 

 

 

Spoštovani bolniki,

 

Kot veste, se nahajamo v težkih časih širjenja virusne bolezni KOVID-19.

 

Današnji trenutek je pomemben glede odločitev, kako bomo živeli v prihodnje.

Nujno je potrebno zaustaviti epidemijo, zato se obračam na vse, ki ste bili zdravljeni v naši ustanovi MC Medicor Slovenija – Izola s prošnjo, da upoštevate navodila.

 

Želela bi, da vsak od vas razume, da nam smrtonosni virus lahko ogrozi življenje.

Pozivam vas, da ostanete doma v krogu svoje družine in da se ne ustvarjajo nepotrebna druženja z sosedi in prijatelji. V kolikor potrebujete glede zdravljenja dodatne informacije, smo vam vedno na razpolago.

Pokličete lahko ambulantno številko v dopoldanskem času ali direktno MC Medicor v Izoli 05/662 55 17.

 

Začetek bolezni je potrebno poznati natančno. Začne se z vročino in kašljem. Takoj pokličite lečečega osebnega zdravnika in se dogovorite za testiranje v eni od najbljižjih ustanov.

 

V kolikor nam bo skupno uspelo omejiti širjenje infekcije, bomo zmagali !!!!!!

Tokrat se ne bojujemo z vidnim sovražnikom. Virus je neviden in neslišen vendar ogroža vaše življenje.

 

Vljudno prosim vse, da moje opozorilo razumete resno in odgovorno, odgovorno zase, za vaše otroke, starše in sorodnike ter prijatelje.

Želela bi, da vsak dan prečitate naša navodila. Obvestili vas bomo tudi, v kolikor bomo našli učinkovita sredstva, ki nas bodo varovala proti okužbi z virusom Korona.

V kolikor nastopi zvišana telesna temperatura, ne uživajte nesteroidnih antirevmatikov kot so Brufen, Voltaren, Naklofen duo, Ibuprofen in podobni. Za znižanje temperature uporabite Paracetamol 500 mg, varna doza je 4 tablete dnevno.

 

Med bolniki so se pojavile informacije glede jemanja zdravil, s katerimi zdravimo zvišan pritisk in srčno popuščanje. Ta zdravila se imenujejo AC inhibitorji (Tritace, Tritazide, Ampril, Bioprexanil, itd). Omenjena zdravila pomagajo mnogim bolnikom in po zadnjih priporočilih Ameriškega združenja za kardiologijo tudi ni znanstveno dokazano, da bi bili simptomi bolezni bolj izraženi v kolikor zbolimo za infekcijo Zkovid-19. Pozivam vas, da sami ne opuščate terapije in da ne zamenjate zdravil. To bomo storili ob kardioloških pregledih v naši ustanovi v kolikor bo to potrebno.

Priporočam pa, da dodatno ob že predpisani terapiji vzamete vitamin D3 in vitamin C 1000 mg.

Želim vsem, da si organizirate življenje doma prijetno in udobno, da poskrbite za fizično aktivnost. Sprehajajte se v naravi sami ali z najbližjimi družinskimi člani.

Morda je prilika, da nekoliko spremenimo naš življenjski stil. Posvetite se eden drugemu in se skušajte čimbolj prilagoditi tako, da bo življenje tudi v prihodnje vredno življenja.

 

vaša                                                             

 

Prof. dr. Metka Zorc, dr.med., FESC,

          specialistka kardiologije in vaskularne medicine

 

 

 

NOVOSTI - Cvetna nedelja

 

09.11.2021

 

PREMS 2021 - Izkušnje pacientov z obravnavo v bolnišnici

 

 

20.03.2020

Nujno obvestilo vsem našim pacientom

 

16.03.2020

Navodilo za bolnike

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Naročanje na pregled:

medicor-narocanje@siol.net

 

 

 

                                 

 

 

 

 

 

Best viewed with
This site maintained by the Computer Center
of the International Center for Cardiovascular Diseases

 

 mcmedicor@siol.net


DOMOV Lokacija Oprema Rezultati CCSVI Osebje Čakalna in naročanje Klinične poti